“Hi ha corredors que han tingut actes desafortunats de disciplina”

Alejandro Galindo, exseleccionador i exmembre del Comitè de Carreres i de Tecnificació, parla de la seua eixida

“El tema dels premis en metàl·lic va ser un punt d’inflexió en el treball”, assegura

Alejandro Galindo era el seleccionador de carreres per muntanya i portava el Comitè de Carreres i de Tecnificació de la FEMECV. Va aplicar el reglament i no ha sentit el suport necessari. Finalment, està fora. El programa Sense Límits Aventura parla amb ell. La Federació va declinar la invitació a donar la seua versió. “A la Comunitat Valenciana hi ha corredors que corren molt”, assegurava Galindo, “però que pel que fa a disciplina han tingut actes que no han sigut afortunats, tant presencials a la prova de la Vall d’Uixò com en les xarxes socials”.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

L'ACTUALITAT, A LA RÀDIO D'À PUNT

ESCOLTA A ALEJANDRO GALINDO DES DEL MINUT 18:10

Els primers contactes

“Tot comença amb les eleccions a la presidència. Vaig rebre la telefonada del que és ara el president. Eren idees innovadores. Jo vaig acceptar i sense demanar res a canvi”, assegurava Galindo al programa de ràdio. El primer que se li va demanar va ser “polir el seu programa electoral, el vam enfocar com pensaven que havia d’evolucionar”, i després se li va demanar “treballar en el reglament de carreres per muntanya, amb unes millores”, tot i que “després no va servir de res perquè des de la direcció tècnica és va tirar tot enrere”.

PUBLICITAT

Premis a la meitat

Una vegada passades les eleccions, “se’ns va demanar treballar més a fons”. Per això, segons explicava Galindo, “el Comitè de Carreres va demanar documentació per basar-nos en unes coses que ja s’havien fet, i no se’ns va passar cap material”. Així que van haver de “treballar des de zero”. Volien enfocar el Comitè de Carreres “cap a altra cosa”, deia. “Amb els pocs diners que em van deixar, nosaltres vam decidir tirar-lo cap a les carreres i la tecnificació. Vam veure que es podia retallar diners en els excessius premis en metàl·lic que hi havia, ja que eren un 33% del pressupost del Comitè de Carreres als premis de 15-20 persones. Vam veure que era excessiu. Primer vam pensar en eliminar-los, però des de la junta directiva ens van dir que era una mesura massa dràstica i es va reduir més o menys a la meitat”.

PUBLICITAT

Aposta per ultra i vertical

En aquest context, la decisió del Comitè que dirigia Galindo va ser “invertir en modalitats com l’ultra i la vertical per a que guanyaren interès, perquè estaven un poc abandonades”. Però la decisió no va acabar de funcionar, ja que van trobar veus discordants: “Vam veure que la proposta no va ser ben vista”. El tema dels premis en metàl·lic va ser “un punt d’inflexió en el treball”. Des d’aquell moment “ja ens vam plantejar dimitir perquè vam veure que el projecte que nosaltres teníem en ment se n’anava avall”.

La disciplina

Una de les primeres coses que van dur a terme, segons explica Galindo, va ser una normativa de tecnificació i de selecció. “Volíem donar-li un valor afegit i crear un reglament de drets i obligacions, una cosa normal, acceptar unes coses, i entre elles està el règim disciplinari. I a la Comunitat Valenciana hi ha corredors que corren molt, però que pel que fa a disciplina han tingut actes que no han sigut afortunats, tant presencials a la prova de la Vall d’Uixò com en les xarxes socials. I donat que aquestes actituds estan en la normativa, per a mi era impossible seleccionar a ningú que es guiara en eixos principis”. Amb tot això, el resultat va ser, sempre des de la versió de Galindo, donat que la FEMECV no s’ha manifestat al respecte, en l’eixida del seleccionador.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »