Castelló i el Dipcas Trail Kids

Un Circuit per a xiquets i xiquetes per conèixer la província de Castelló mentre fan esport

Es volia “unificar distàncies i categories i fer distàncies adequades al seu creixement”, afirma Lola Peñarrocha

El Dipcas Trail Kids arriba a Castelló amb la intenció d’atraure els més xicotets de la casa, amb edats entre els 7 i els 16 anys. Això és, des dels prebenjamins fins els cadets. La intenció és acostar “la natura i la província” als més jovenets. Així ho va explicar Lola Peñarrocha als micròfons de Sense Límits Aventura en el passat programa emès en la ràdio d’À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

EL PROGRAMA D'ESPORTS DE MUNTANYA

ESCOLTA A LOLA PEÑARROCHA I EL DIPCAS TRAIL KIDS EN EL MINUT 13:30

Cinc de set

Es tracta d’una liga de carreres per muntanya amb set carreres, però de les quals, per puntuar, “s’han de fer cinc”, segons explicava Peñarrocha. Hi haurà “cinc categories, prebenjamins, benjamins, alevins, infantils i cadets”, i cadascuna “amb distàncies i desnivells adequats a la seua edat”.

PUBLICITAT

Adequació d’edats

Ja existien carreres i lligues així, afirma Peñarrocha, però es volia “unificar distàncies i categories i que siguen unes distàncies adequades al seu creixement”. El que es busca és “que no facen carreres de 14km xiquets o xiquetes de 12 anys, perquè no és bo per a ells”. Una de les situacions que ocorre a molts infants és que no coneixen el seu entorn. El Dipcas Trail Kids tindrà una funció formativa també, educativa. El que es pretén amb estes carreres és “acostar als xiquets a la natura”, afirma Peñarrocha, que hi afegeix: “A la natura d’una província, Castelló, que molts d’ells desconeixen”.

PUBLICITAT

Anar als col·les

Una de les accions que faran i que, de fet, ja estan fent, és anar als col·legis “amb un mapa per dir-los a on anirem”, assegura Peñarrocha. Així, “quan vagen a casa els diran als seus pares en quins pobles poden córrer i què volen conèixer de la província de Castelló”. Així que, “no només és un objectiu esportiu, que també, sinó també saber de la natura i la província de Castelló”, afirma Peñarrocha des de l’organització.

El calendari

El Dipcas Trail Kids 2019 començarà aquest pròxim dissabte a l’Alcúdia de Veo. Després, el cap de setmana següent, el dia 11 de maig, la cita serà a Atzeneta del Maestrat. Ja en el mes de juny, el dia 8 es correrà a Catí, i el 6 de juliol a Vilafamés. Les tres últimes carreres seran a Sant Joan de Moró el 14 de juliol, a Alfondeguilla el 17 de juliol, i l’última a Vistabella del Maestrat, el 4 d’agost.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »