«Al desert t’oblides de tot»

La Marathon des Sables va tindre presència valenciana

Teo Javaloyes i Ximo Rel expliquen la seua experiència: “La primera jornada va ser la més complicada”

Sis dies pel desert… Ximo Rel i Teo Javaloyes van visitar el programa Sense Límits Aventura per explicar l’experiència de la Marathon des Sables. També hi van anar altres valencians: Edu Russu, Alfonso de Miguel, Marcos Baeza i Jorge Gil. Tots són herois. Rel i Javaloyes parlen pel grup quan diuen que és una experiència única. Sis dies de competició per recordar.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

L'AVENTURA DE LA MARATÓ DELS SABLES

L’ENTREVISTA, A PARTIR DEL 37:00

Javaloyes i el debut

“Fa 15 anys que em vaig ficar en això de les carreres”, explicava Teo Javaloyes, que en 2005 va fer la marató de València “i ja no m’ho he tret de damunt”. I esta prova, els Sables, “ja feia temps que la tenia en ment perquè m’agrada l’aventura. Estic molt content d’haver anar i d’haver viscut el que he viscut”. Allà vivien a la haima el grup de valencians i alguns de Barcelona.

PUBLICITAT

Llàgrimes en l’eixida

“El que es munta en la Marathon des Sables a mi em va emocionar moltíssim, em vaig posar a plorar perquè ja era el sí o sí”, comentava Javaloyes. “Anar a la Marathon des Sables és molt més, és estalviar, molt cara, i molt, molt dura. I s’ha de pensar molt. En eixe moment de l’eixida era ja, això començava, i era dur”.

PUBLICITAT

Rel és l’experiència

Ximo Rel era la veu de l’experiència. Ell ja sabia el que era aquesta prova esportiva enmig del desert del Marroc. “Fa tres anys em va eixir molt bé, però enguany he fet millor temps. Enguany hem hagut de caminar més del normal, molta sorra, i temperatures molt baixes per la nit”, però ha sigut una satisfacció molt gran. El problema, si de cas, era la sorra, moltíssima, que ho feia tot molt dur: “Jo deia un mp3 amb música, vaig coincidir amb un xic de Tafalla, anàvem parlant, i amb la música, però va ser una prova molt, molt dura”.

La primera jornada, infernal

“La primera jornada va ser la més complicada”, segons Javaloyes. “Portava una preparació irregular pel soli. I la primera jornada, molt mal, molt caminar. Però després ja em vaig vindre amunt i vaig començar a anar de menys a més”. Ximo explicava que també eren complicades les nits: “Dormim en la catifa, molt vent per la nit, t’havies d’alçar, plens d’arena… pel dia no, però per les nits molt malament”. “Al cinc dia”, afirmava Javaloyes, “el que vols és un caldo de ta mare… Són condicions molt dures pel que has de portar. T’has de posar la mateixa samarreta i llavar-la com pugues”. És el que deia Ximo Rel: “Allà t’oblides de tot, sense mòbil i sense res. Estàs amb els companys comentant l’etapa, l’etapa del dia següent, compartint el menjar… la convivència en la haima marca molt”. Escolta tota la resta de l’entrevista, al nostre podcast.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »