Àudio SLA31: Madèira, Muztagh Ata, prevenció…

Escoltem els valencians que van córrer a l’Ultra Trail de Madèira: «És una illa preciosa»

Ens acostem a reptes de ciclisme i a reptes d’alpinisme com el del Muztagh Ata de Carles Lliso, d’Alfarp

En el programa d’este diumenge havíem d’estar molt atents, perquè de la mateixa manera que preparàvem una expedició de la mà de Carles Lliso, d’Alfarp, lluitàvem contra el fred i la pluja amb el Bicicbles Team per les carreteres manxegues, o bé patíem les pujades i baixades infernals, però tan boniques, de l’Ultra Trail de l’illa de Madèira… i de fons, els consells per fer esport sense perill per a la nostra salut que ens portava el metge i cardíoleg Darío Sanmiguel… l’hora setmanal de Sense Límits Aventura a la ràdio d’À Punt, per a poder gaudir-la tranquil·lament gràcies al podcast.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA SLA

EL PROGRAMA COMPLET

La bellesa de Madèira

«Madèira està ple de túnels, d’escañes, miradors, penya-segats, i la veritat és que és preciosa», deia Roberto Juan. «És una illa com la de Reunió, però en xicoteta», afirmava Víctor López, que a més destacava els 22.000 esglaons de l’Ultra Trail de l’illa. Rubén Lázaro era l’home que completava l’equip Corremón que va ser ser segon per equips. Una cursa difícil d’entrenar a la Comunitat Valenciana perquè els desnivells d’ací no són els que es van trobar allà…

PUBLICITAT

Es perd una batalla però no la guerra…

«No tenia gana ni tenia res, no sentia les mans en una baixada, volia canviar i ni canviava ni frenava, i em vaig bloquejar»… la duresa de la pluja i del ciclisme de llarga distància en la veu de Gema de Fez, de Dénia… Un abandó que no significa una derrota. L’equip Bicibles va fer 214km dels més de 300 que unien Bocairent i Yepes, a Toledo… va ser una aventura que tindrà una continuïtat en breu i que tant De Fez, com María José Silvestre, com Maite García, ens expliquen al programa…

PUBLICITAT

El test, amb Júlia Font…

La corredora Júlia Font practica trail «des de fa sis o set anys», i degut a la influència dels seus pares, que en feien, de trails. És alguna de les coses que ens explica en el Test de Sense Límits Aventura, el Test SLA, que el supera amb nota: «M’agrada el trail per la llibertat que dona entrenar per la muntanya i deixar-se portar per les sensacions de l’entorn». Una corredora que vol compartir l’aventura amb els seus amics, «perquè a qualsevol cosa, s’apuntarien». Un test que paga la pena escoltar…

D’Alfarp al Muztagh Ata…

Carles Lliso és d’Alfarp i està en ple treball de preparació d’un viatge al Muztagh Ata. Una muntanya de més de 7.000 metres que és el seu objectiu. Enguany la seua idea és clara: «Superar la barrera dels 7.000 en Xina és l’objectiu, que és la gran preparació per poder després fer un 8.000». Així ho viu i ho relata un muntanyenc amb un extens currículum que afronta el repte per anar pas a pas fins a properes expedicions.

LA PREVENCIÓ

També durant el programa vam parlar amb el metge Darío Sanmiguel arrel de la mort de l’espanyol Fernando Civera a la passada Titan Desert. Una situació molt complicada que el metge i cardíoleg del Vithas Nisa 9 d’octubre de València ens vol indicar com es pot evitar, sempre dins de les nostres possibilitats. «El risc zero no existeix… és el que li ha passat al jugador de futbol, Iker Casillas, és molt jove i la incidència amb l’edat augmenta, i està clar que és un esportista que passa molts controls, i per tant no hi ha risc zero, però en un escenari com la Titan Desert o les curses de muntanya, és diferent».

Més dades:


Àudio SLA30: Pel desert i la fira que enamoren


Àudio SLA29: Joëlettes, de ruta per l’Ènova i…


Àudio SLA28: Un embaràs, llibres i clubs per conéixer


Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda


Àudio SLA26: Revitalitzar sendes, conéixer a Sebas Sánchez…


Àudio SLA25: Una volteta pel món


Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres


Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans…


Àudio SLA22: Marroc, Canàries, Font Roja i vols en globus


Àudio SLA21: Yukon, seguretat, Mendi Tour…


Àudio SLA20: Entrenaments, la Calderona en BTT i més


Àudio SLA19: Més enllà de fer esport…


Àudio SLA18: Guia de ferrades, anèmics i més


Àudio SLA17: Luis Alberto, ‘El Ogro’ i més


Àudio SLA16: Herois com Soria, Orts…


Àudio SLA15: Cañes, camí de la Conquesta


Àudio SLA14: Nou any d’aventura…


Àudio SLA13: L’últim programa, Everest i més


Àudio SLA12: Penyagolosa, seguretat i Congrés Internacional


Àudio SLA11: La nova FEMECV i molt més


Àudio SLA10: Les federacions creixen


Àudio SLA09: 18.000km en bici per l’ELA i molt més


Àudio SLA08: Latorre, trail femení i debat sobre dopatge…

 


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »