“No sentia les mans”

Gema de Fez, María José Silvestre i Maite Garcia han d’avortar la Fletxa Ibèrica per culpa de la pluja

Els més de 300km de Bocairent a Yepes es queden en 214, però ara faran una Brevet a Barcelona, de 400

La Fletxa Ibèrica 2019 és una cita esportiva, o millor dit, un repte esportiu. Una brevet, que se’n diu. Se celebrada el passat mes d’abril i consistia en recórrer els més de 300 quilòmetres que separaven qualsevol punt d’Espanya, de la localitat toledana de Yepes. I a la Comunitat Valenciana, des de Bocairent, hi havia quatre dones disposades a fer-ho. Finalment en van ser tres, i les tres havien d’arribar. Però el mal temps va obligar a avortar la missió. No sense tristesa. Això sí, l’espineta se la trauran en breu. Escoltem en el programa a Gema de Fez, de Dénia, María José Silvestre, de Bocairent, i Maite Garcia, de Catalunya… el Ibèrica Bicible Team. Les pots escoltar en Sense Límits Aventura.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA LA NOTÍCIA

Les Bicibles i el repte de la Fletxa Ibèrica, des del minut 11:50

Gema, bloquejada

No era una jornada fàcil. Va ploure tot el dia. I ja ho feia durant l’eixida des de la plaça de Bocairent. Gema de Fez va ser la primera en patir les conseqüències de la duresa del fred i de l’aigua: “Des del principi crec que vaig sobrevalorar les meues possibilitats. No vaig menjar ni vaig beure el que calia, la pluja no ens la llevàrem de damunt des de les nou del matí. Anaven passant les hores i jo no menjava”. “Al parar a menjar”, rememorava, “el meu cos ja no tenia ni gana de menjar ni de beure… però em trobava bé. No em trobava mal. Però a 20km de La Roda hi havia un portet que no tenia res, i vaig intentar frenar i no frenava. No sentia les mans, volia canviar i tampoc, ni frenava ni canviava”. Es vaig “bloquejar” i es va haver “d’abaixar de la bici”. Veia que les seues companyes se n’anaven, “però en veure que jo no les seguia van vindre a per mi”. Es trobava “molt mal”. Es va desbloquejar un poc, “i en aplegar a La Roda, al bar, sobre les 23.00h de la nit, vaig decidir abandonar la prova perquè no em trobava en condicions. Mai m’havia vist així”.

PUBLICITAT

“Retirar-se a temps…”

La catalana Maite Garcia, de la comarca de la Garriga, se sentia també decebuda, però animava a les seues companyes: “No és aquella dita que diu: retirar-se a temps és una victòria? Doncs crec que va ser el millor que vam poder fer. Vam fer 214 quilòmetres, no vam arribar al nostre objectiu. Evidentment, dol, va caure alguna llàgrima, perquè et preguntaves com podia ser, després de tant preparar-te…”.

PUBLICITAT

Suport mutu

Però, hi havia una forta càrrega de companyonia: “El més important ací era que vam aprendre que érem un grup de tres. I cada cop senties a alguna o altre preguntant com estàvem, com ens trobàvem… a mi em van petar els genolls pel fred… no va poder ser”, es lamentava Garcia, però ho feia sabent que això era una batalla perduda, però mai una guerra.

Ara, a per 400km

“Una altra vegada serà”, va dir la ciclista catalana. I és que tenien una carta guardada: “Després de sopar decidim que no arribem a Yepes, però els hi propose que tinc una brevet pendent a Barcelona”. 400km ni més ni menys. Ho explica María José Silvestre, la tercera component del grup: “A l’Ibèrica Bicible Team tenim previst fer un recorregut que encara el tenim per decidir, de 400km, en 27 hores per la zona de la Garriga, a Barcelona. Al final de mes de juny, el dia 29. D’esta manera, ens llevarem l’espineta que tenim clavada per no haver acabat la Fletxa Ibèrica 2019”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

1 Comentari

  1. A les tres dones bicibles e invensibles de la Brevet Bocairent-Yepes, habia que estar al costat de elles per a saber el seu sufriment.
    En el any 17 yo les acompnyara tot el cami.
    En esta edisio no mes hasta Villena i desde dins del coche en preguntaba io mateix, ¿no sa retiraran? ¿seran tan audases de ferli fren a esta Borrasca tan gran i poten?.
    Animo Dones, sou bicibles e invensibles.

    Escriu una resposta

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »