«Volem trencar la barrera dels 7.000m»

Carles Lliso es prepara des d’Alfarp per fer front al Muztagh Ata

Serà en juliol quan intentaran el cim xinès, «sense oxigen, sense ajuda i sense sherpes»

El valencià Carles Lliso formarà part d’un grup expedicionari que intentarà conquerir el Muztagh Ata, a la serralada del Kunlun, i que té una altitud de 7.546 metres… Lliso és un muntanyenc d’Alfarp, a la Ribera, i sap de què parla… És el primer pas per fer front “a un huit mil”, assegura. I no li falta raó. Estan acabant amb els preparatius. La cita serà al juliol, i porten mesos d’entrenaments i preparació. La Xina espera.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA A CARLES LLISO

El repte del Muztagh Ata, des del minut 15:40

Sense ajuda ni oxigen

“Pare de les muntanyes de gel és el que vol dir Muztagh Ata”, explica Carles Lliso. Per això han anomenat així “a aquest projecte per al 2019”. L’intent que faran aquest any serà “sense ajuda d’oxigen artificial, i a l’estil alpí, duent nosaltres tot, des del camp base fins a l’últim camp, equipant-nos nosaltres, amb les tendes, i sense sherpes”. Una aventura total, un repte majúscul.

PUBLICITAT

Per què el Muztagh Ata?

Hi ha molts set mil, però el grup de Lliso ha elegit la Xina i ha elegit el Muztagh Ata. Per què? “Aquest és el set mil per antonomàsia, per altura, per les condicions i per la temperatura, que pot arribar a menys 40 graus”, afirma. La idea és estiguen en la zona al voltant d’un mes: “L’expedició dura sobre 25 dies. Intentar fer cim, sobre el 25 de juliol, si tot surt com toca i si la meteorologia es porta bé”.

PUBLICITAT

Pas previ a un 8.000

Anar a fer un set mil no és un caprici. Té un objectiu. És com una primera pedra. O una pedra més de tantes com indica el currículum muntanyenc de Lliso. “El que pretenem enguany és superar la barrera dels set mil, a Xina. Confiem que tot el temps que portem entrenant i tota la preparació que hem fet ens ajude a poder superar la barrera dels set mil, que és la preparació per a, després, poder fer un huit mil”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »