Ramón Álvarez, campió d’Espanya de nou

El marxador de Tavernes revalida el títol nacional en la prova de 14km disputada al Palmeral d’Elx

En l’Autonòmic, Sílvia Jordà és la campiona, mentre que la selecció FEMECV masculina s’imposa en el Campionat d’Espanya per federacions

Ramón Álvarez cuida tant la tècnica de la marxa nòrdica, que fins i tot un àrbitre se li va acostar al finalitzar la prova del Campionat d’Espanya, de 14km entre el Palmeral il·licità, per felicitar-lo: “És fantàstic veure com tens aquesta tècnica tan ben treballada i, al mateix temps, ets capaç d’anar tan ràpid”. L’any passat ja va guanyar a Mallorca el Campionat d’Espanya. Enguany ho ha tornat a fer a Elx. El marxador de Tavernes de la Valldigna ha demostrat que està en un altíssim nivell.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Nacional i Autonòmic

Amb un crono de 1h i 32 minuts, Álvarez va aconseguir el títol de campió d’Espanya individual Fedme, a més de l’Autonòmic FEMECV. La cita esportiva, a més, acollia un tercer campionat, el Campionat d’Espanya per equips de Federació Autonòmica. La FEMECV va aconseguir la victòria en categoria masculina i es va quedar a les portes del podi en la femenina, en la quarta plaça. La competició ‘Elx entre palmeres’ va estar organitzada pel Club de Marcha Nórdica Costa Blanca Elx en el marc del Parc Municipal d’Elx i la ribera del riu Vinalopó, amb dues voltes de 7 quilòmetres. El Campionat Autonòmic va ser per a Ramón Álvarez en homes, mentre que en dones es va imposar Sílvia Jordà, de Vallada.

PUBLICITAT

Treball biomecànic

“Pots tindre bones cames, però si no fas la tècnica bé, saps que amb les sancions te’n vas al darrere en les classificacions”, afirmava Álvarez ja en meta. “Porte una càrrega biomecànica molt gran en la qual analitzen els vídeos per tots els plànols”, explicava pel que fa al seu treball per evitar sancions.

PUBLICITAT

Més premis valencians

En el Nacional, Álvarez va guanyar sobre el marxador andalús Miguel Garcia, que va ser segon. Tercer va acabar un altre valencià, Victor Candela, que va fer una gran carrera. Xavi Llopis va entrar també en el top10 amb la 8ª posició. En dones, el triomf va ser per a Sonia Mirás, de la selecció andalusa, seguida d’Arantxa Pinedo (CD Hazten) i Anna Englisova, també de la selecció andalusa. Pel que fa al Campionat d’Espanya per Federacions, es va imposar en homes la valenciana, amb 32 punts, seguida de l’andalusa, amb 45, i la murciana, amb 75. En dones, Andalusia va guanyar amb 13 punts, mentre que segona va ser la selecció de les Illes Balears, amb 40 punts, i tercera la murciana, amb 44. Igualment, en categoria júnior es va proclamar campió d’Espanya Ferran Llopis, d’Ontinyent, mentre que en promeses, Erik Coronado va aconseguir el títol nacional, mentre que Noelia Rubio-Quintanilla va ser segona.

El calendari de la marxa

El calendari de marxa nòrdica a nivell nacional Fedme entra ara de ple en les proves del rànquing. Seran el 2 de juny a Valladolid i el 22 de juny a Zumaia (Guipúscoa). Després de l’estiu, la competició estarà a Azagra (Navarra) l’1 de setembre, mentre que el dia 29 d’eixe mes es disputarà el Campionat d’Espanya de Clubs a Sevilla, on la Comunitat Valenciana tindrà molt a dir també.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »