“Amb 22.000 esglaons, portar un ritme és complicat”

“El perfil de l’Ultra Trail de Madèira et planteja tres quilòmetres verticals, i això s’ha de tindre en compte perquè ací és difícil d’entrenar”

Roberto Juan Herrera, Rubén Lázaro y Víctor López, en l’entrevista de la setmana a Sense Límits Aventura

Madèira. El seu Ultra Trail. Tres protagonistes a l’estudi tot i que uns quants valencians més van disputar la prova. Quasi 120km i més de 7.000m/+. Selva, alta muntanya, penya-segats, vistes increïbles, calor, humitat, i sobretot, escales, moltes escales. Pujar i baixar. Pujar i baixar. Ens ho expliquen, en l’estudi d’À Punt, en el Sense Límits Aventura, Roberto Juan Herrera, Rubén Lázaro y Víctor López Toledano.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

L'ENTREVISTA A TRES BANDES, DES DEL MINUT 34:55

Tres corredors a l’Ultra Trail de Madèira, a Portugal

Un equip

Tots formaven part de l’equip Corremón, que va ser segon a l’ultra portuguès. Roberto va acabar el 30 de la general. “Tenia alguns dubtes, però al final ha eixit tot rodat”, va dir. Rubén Lázaro va assegurar que l’objectiu inicial era “fer 18 hores, però sabíem que Roberto estava més fort. Vam eixir els tres junts -amb Agustín-, però a Roberto en veure que anava més ràpid ja li vam dir que anara a la seua. Així que, nosaltres, a patir…”. Per la seua part, Víctor López parlava sobre la carrera: “Sempre tens una llista de carreres preferides, i aquesta és una, que a més ha donat que hi anava gent del Corremón. Així que era el moment. Sabent que l’equip puntuaven tres, que estaven més forts que jo, però sabent que en una distància pot passar qualsevol cosa, sempre penses que pots ajudar en cas que passe qualsevol cosa”.

PUBLICITAT

En família

Quan es fan viatges tan llargs per competir, a vegades el millor que es pot fer és fer un pla conjunt. És a dir, en família o amics. Per competir, però també per visitar una zona desconeguda. Víctor López parla de “la competició compartida amb la gent que més estimes, que és la meua dona i les meues filles”. El català afincat a la Comunitat Valenciana assegura que sempre intenten involucrar-se: “La logística és forta, i amb l’econòmica es triplica, però per a mi el suport rebut és clau en una distància tan llarga. La família és un percentatge molt alt d’èxit que jo arribe a meta. A més de turisme, és una forma de viure un trail en comú”.

PUBLICITAT

Què deixa Madèira

Per a Roberto Juan, el record de l’experiència ha sigut “visitar l’illa, córrer i viatjar”, per a Lázaro, ha sigut un descobriment d’una illa que li ha “agradat molt”, mentre que López Toledano Madèira i el seu ultra el compara amb “el Gran Raid de Reunió”. “És una illa com Reunió però en xicoteta”, hi afegeix.

22.000 esglaons

Parlem de Madèira i el seu ultra. Desnivell, desnivell i desnivell. Molt desnivell… “La carrera es posa difícil amb els 22.000 esglaons, perquè portar un ritme de carrera constant és complicat”, afirma López Toledano. “El perfil et planteja tres quilòmetres verticals, tres pujades de més de 1.000 metres positius, i això s’ha de tindre en compte perquè ací és difícil d’entrenar”, comenta Roberto Juan, que explica el que feien per entrenar-ho: “Nosaltres el que fem és que els divendres per les nits quedem per fer repeticions de costes”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »