“Tots hem hagut de parar a plorar i a animar-nos”

El testimoni dels valencians a la Titan Desert: “Hem estat dins de quatre tempestes de sorra”, afirma Miguel Moya

“La gent queia a terra fulminada, com si els disparara una franctirador…”, expliquen els valencians que van patir, també, la fortíssima calor

Miguel Moya, de l’equip valencià de Delikia, amb tot de membres de Gandia, que va estar en la passada Titan Desert, explica l’experiència. La duresa. Els moments de plorar pel patiment. Per la calor. La sorra del desert i les tempestes…: “Ha sigut la major experiència i el major repte esportiu de les nostres vides. I, segurament, hem passat alguns dels pitjors dies de les nostres vides. Prou més dur que una marató, prou més dur que un Ironman, prou més dur que qualsevol marxa cicloturista”. Les seues paraules, en el programa Sense Límits Aventura. Escolta’l ací.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA'LS EXPLICANT LA SEUA EXPERIÈNCIA

ELS TITANS VALENCIANS, DES DEL MINUT 13:40

650km i 5.000m/+

“Hem fet sis dies en Marroc, al desert del Sàhara, passant per les dunes, per poblats i pobles…. cada dia constava d’una etapa, totes per damunt de 100km, excepte l’última. Més de 650km amb més de 5.000 metres de desnivell”. Ho conta Miguel Moya, un dels membres de l’equip Delikia que es va llançar a l’aventura. “El desnivell donava igual, perquè el pitjor ha sigut la calor. Hem arribat als 50 graus i eren moltes hores. Tots els dies fèiem entre 8 i 10 hores de carrera amb molta calor, i sincerament, ho hem passat molt mal, sobretot els primers dies. Ho han reconegut des de l’organització i també la gent que ha vingut altres anys, que havien sigut les dues primeres etapes de les més dures que havien vist en la Titan”.

PUBLICITAT

Fulminats per la calor

“La gent queia a terra fulminada, fulminada quan arribava a meta”, assegurava Moya. “Com si els disparara un franctirador, queien fulminats de la calor. La gent deixava la bici, i els agafaves dels braços, dels muscles, i feies el que podies”. “Hem estat dins de quatre tempestes de sorra”, hi afegia, per concretar que una tempesta “no és un tornado, un tornado és un colp d’aire que et dona molt fort, però que pots continuar. Una tempesta són ratxes de vent molt fortes. S’obscureix el cel i es fa molt dur, la veritat”.

PUBLICITAT

Lluita dins i fora de carrera

“L’experiència no s’acabava en la carrera”, explicava Moya, “perquè en acabar t’havies de preparar tot per al dia següent, dorms en terra, i dues de les etapes són marató, és a dir que et portes la casa damunt, el sac, l’estereta, la roba, el menjar per a dos dies… i el que fa és que portes molt quilos damunt de tu i perjudica el dia. Les pistes molt impracticables, molta pedra, amb pedra afilada pel vent, amb moltíssima sorra que t’obliga a baixar de la bici i anar a peu. O no et pots baixar de la bici, però és com si estigueres en la platja de qualsevol poble valencià i hagueres d’anar per la sorra…”.

Equip unit i fort

“La veritat és que l’equip Delikia ha acabat molt bé”, afirmava el ciclista valencià. “Tenim al capità, Javier Cabanes, que ha tirat des del primer dia i durant quatre dies de Juanito, amb la corda, perquè no es podia moure des del primer dia… i Àngel i jo hem fet el que hem pogut”. En realitat, estaven molt, molt satisfets: “Hem rendit molt bé, hem tingut els nostres baixons, tots hem hagut de parar a plorar i a animar-nos, però ho hem tret i estem realment molt, molt contents”.

UN VALENCIÀ AL TOP 20

Un altre valencià en la batalla de la Titan Desert va ser David Salvador: “A les sis del matí toquen diana per a tot el món, vas a esmorzar, al control de firmes i a omplir els tres litres obligatoris d’aigua”. Després de la carrera, “intentes passar la vesprada de la millor manera, però fa moltíssima calor”. Però és que Salvador va anar a provar, i es va col·locar en el top 20 final: “Molt content amb el resultat, perquè mai en la vida m’haguera imaginat estar al top 20. L’objectiu era vindre i gaudir cada moment, però ja ficats, un top 20 sap a glòria”.

Més dades:


Àudio SLA31: Madèira, Muztagh Ata, prevenció…


Àudio SLA30: Pel desert i la fira que enamoren


Àudio SLA29: Joëlettes, de ruta per l’Ènova i…


Àudio SLA28: Un embaràs, llibres i clubs per conéixer


Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda


Àudio SLA26: Revitalitzar sendes, conéixer a Sebas Sánchez…


Àudio SLA25: Una volteta pel món


http://senselimitsaventura.com/2019/03/18/audio-sla24-igualtat-salut-i-nous-llibres/

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »