El Xafa-Roques de Forcall

Clubs com el de la comarca dels Ports mimen tot el que fan… estan molt al nord de la Comunitat Valenciana, però fan soroll amb el seu BTTrail Socarrats

El Club Esportiu Xafa Roques de Forcall és l’organitzador del BTTrail Socarrats. Enguany ja s’ha disputat la competició, però no falla a la seua cita de cada primavera amb la combinació de btt i trail. Una carrera de gran atractiu que fomenta, a més, el turisme d’interior. Parlem amb els ‘xafa roques’ per conèixer el seu club de més a prop.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ENS ACOSTEM A LA COMARCA DELS PORTS

A PARTIR DEL MINUT 28:30, LA SECCIÓ DE CLUBS

Club jove

Oficialment, el grup va nàixer “en 2014, encara que abans ja s’havien fet eixides una mica abans, en 2013, en bicicleta de muntanya”, segons explica Ximo Segura. Siga com siga, és una entitat que es pot dir de nova creació. Això sí, creix com l’escuma, perquè ara mateix té uns 70 socis.

PUBLICITAT

Activitats

La muntanya és el centre d’activitats. Ja siga a peu o en bicicleta, o fins i tot endinsant-se en ella. Fan “senderisme i cursos de muntanya, ciclisme de carretera i bicicleta de muntanya, i també espeleologia”, diu Segura. En el dia a dia, això sí, eixen “de forma individual”, tot i que “cada trimestre es plantegen eixides de grup i de tant en tant eixides a Pirineus o alguna via verda”.

PUBLICITAT

Tallers i xarrades

El club també ha fet activitats més enllà de la visió esportiva com a tal. Com per exemple, “un taller de primers auxilis, alguna xarrada i també una aposta per la conservació del patrimoni del poble i del patrimoni natural”. Es tracta, segons explica Ximo Segura, de donar visibilitat a la zona de Forcall, a la comarca dels Ports. Han netejat trams per poder utilitzar-los per fer esport.

BTTrail Socarrats

“Per ara, la prova més important que organitzem és la BTTrail Socarrats”, afirma Segura. Enguany era la tercera edició i la finalitat és “que les persones coneguen el terme, el patrimoni cultural, les festes… es tracta de potenciar el turisme d’interior de la nostra vila”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »