«Una farmaciola bàsica són 25 o 30 euros»

«Ens gastem molts diners en material, però no en una farmaciola» que, a més, no ocupa quasi espai i ens pot salvar d’un imprevist seriós…

Parlem de seguretat amb Jorge Membrado, que ens explica que també hem de saber utilitzar el que portem

Jorge Membrado, expert en seguretat, ens acosta el món de la muntanya des del vessant més pràctic. Parlem amb ell del que hem de portar en la motxilla per si de cas ens passa alguna cosa i hem d’intervindre… la farmaciola, que no ha de ser molt gran, sinó que ha de ser pràctica. Funcional. I saber utilitzar-la. “El primer és veure què activitat anem a fer, quins medicaments són els habituals nostres”. No val, en definitiva, agafar de tot arreu. L’escoltem…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

QUÈ PORTEM A LA FARMACIOLA?

La secció de seguretat, a partir del minut 19:00

Membrado assegurava que, en tot cas, és “bàsic tindre calmants per al dolor, antitèrmics per evitar el dolor per un cop, o un dolor intestinal; els antinflamatoris, els protectors gàstrics associats als antinflamatoris, els antihistamínics per les al·lèrgies, els antidiarreics, perquè segons les zones on anem només et falta agafar una diarrea per complicar més les coses… antibiòtics, que en principi no són recomanables si no és perquè és per a molts dies d’aïllament, perquè són de llarg termini…”.

PUBLICITAT

Saber a on vas

És clau saber quina activitat farem. No és el mateix una excursió per la serra d’Espadà suau i tranquil·la que un treball d’altura. En aquest cas, per exemple, hauries de portar, segons Membrado, “medicaments per pal·liar problemes pulmonars”, i tindre en compte que si vas a una zona amb molta calor i pots tindre “un cop de calor”, aleshores “has d’agafar un altre tipus de producte”.

PUBLICITAT

No és tan cara

A vegades decidim no portar una farmaciola perquè costa diners. En això, Membrado és directe: “Ens gastem molts diners, no escatimem en el material, però una farmaciola bàsica, que val 25 o 30 euros, no la portem damunt”. A més, tampoc val l’excusa de l’espai que ocupa: “Una farmaciola bàsica són 40 centímetres cúbics i pesa 250 grams”. Parla de coses xicotetes però molt útils: “Unes petites elements antifregadures, per solucionar ampolles del peu, una manta tèrmica i un antinflamatori”.

Saber utilitzar el que portes

“Hem trobat gent de grans expedicions, en selva, on pot haver picadures de serps, on es porten retardants i el que et trobes és que són medicaments intravenosos, i molts d’ells no saben ficar-ho ni ho han practicat mai”. Aquestes són situacions que s’han d’evitar tenint un mínim coneixement d’ús del que es porta damunt. Si portes la solució, però no saps fer-ne ús, és com si no portares res…

POTABILITZAR AIGUA

A qualsevol excursió de cap de setmana per les serres valencianes “ens podem trobar en algun problema amb la hidratació, problema que ens pot solucionar tot una pastilla potabilitzadora”. La hidratació “soluciona pràcticament tots els problemes”, afirma Membrado. I igual la manta tèrmica, “perquè es pot utilitzar quan una persona es lesiona i està a ple sol, o quan està en un dia amb molt de freda”.

Més dades:


Àudio SLA31: Madèira, Muztagh Ata, prevenció…


Àudio SLA30: Pel desert i la fira que enamoren


Àudio SLA29: Joëlettes, de ruta per l’Ènova i…


Àudio SLA28: Un embaràs, llibres i clubs per conéixer


Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda


Àudio SLA26: Revitalitzar sendes, conéixer a Sebas Sánchez…


Àudio SLA25: Una volteta pel món


http://senselimitsaventura.com/2019/03/18/audio-sla24-igualtat-salut-i-nous-llibres/

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »