Àudio SLA33: Com viatjar amb xiquets i molt més

El programa ens acosta a mons que no pensàvem que podríem conéixer, de la mà de Wildkids

També envoltem el Maigmó amb el Xorret de Catí en BTT, i coneixerem el valencià que vindrà de Noruega a Carcaixent, també en bicicleta

En el Sense Límits Aventura del diumenge van fer molta bicicleta per la Comunitat Valenciana, en concret per Alacant, però també arreu del món. En la primera part, vam conèixer la ruta del Maigmó pel Xorret de Catí. En la segona, amb l’entrevista en profunditat, Noel Arraiz, de Wildkids, ens va acostar al món dels viatges en família… i quan diem en família, ho diem amb les dues filles. Amb Águeda Monfort, formen un equip que els ha portat a molts països i a infinitat de rutes que expliquen, a més, en els seus llibres. Però el programa ens porta alternatives, com la idea de José Almendrós de viatjar en bici des de Noruega fins a la seua Carcaixent natal. I més, moltes més aventures que no et pots perdre!

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA'NS

EL PROGRAMA COMPLET

Explorar, descobrir, viure

Noel Arraiz i Águeda Monfort formen Wildkids. La premissa és viatjar amb xiquets. És una manera de viure també. Que hi ha dificultats, és cert, però que els beneficis són superiors, també. Ho explica Noel Arraiz en l’entrevista de la setmana al programa. “El primer viatge en bicicleta el vam fer amb un any i mig de la xiqueta”. D’anècodtes en tenen per escriure llibres, que és, de fet, el que fan i que explica també Arraiz. “Vam fer el sud d’Islàndia a primavera, però clar, sempre hi ha llum del dia, i la xiqueta no dormia perquè no es feia de nit, i al final nosaltres ens vam adormir nosaltres i, suposem, la xiqueta també”. Arraiz ens esenyarà que viatjar en bicicleta “permet conèixer el territori d’una manera més calmada, parar on vulgues, acampar on pugues… explorar un país d’eixa forma és impressionant”.

PUBLICITAT

De Noruega a Carcaixent

Estarà mes i mig… o més, pedalejant. Portarà una bicicleta de gravel, “amb tot, perols, sac de dormir, etc… el material pesa i supose que es farà dur”. José Almendrós, de Carcaixent, ‘baixarà’ des del Cap Nord de Noruega fins al seu poble el pròxim mes de juliol. “Faré uns 100km al dia, es farà prou dur, però poquet a poquet… supose que costarà, però espere que l’experiència que tinc en ultres de muntanya servisca”. Uns 5.000 quilòmetres d’experiència vital que explica al programa.

PUBLICITAT

Al Xorret en BTT

El Xorret de Catí i el Maigmó són noms que ens són familiars. Però fer-los en bicicleta de muntanya és una altra història. Ens l’acosta Paco Badia, el nostre expert en la matèria. “És una ruta circular, d’uns 48 quilòmetres i amb 1.400 metres de desnivell acumulat, però no ens hem de quedar amb els 1.400 metres, perquè realment és un trenca-cames… i els camins estan malament, abandonats, i això ho fa molt dur”. Badia ens posa sobre avís, però també confirma que la jornada de BTT pot ser memorable. L’escoltem en la secció d’experts.

Test SLA de Ramon Àlvarez

El campió d’Espanya de marxa nòrdica, Ramon Àlvarez, es va sotmetre al test de Sense Límits Aventura. “El que més m’agrada practicar, a banda de la marxa nòrdica, és el trail i la bicicleta, mountain bike i carretera”, afirma l’esportista, que recorda que té “el massís del Montdúver al costat” i allà pot córrer tot el que desitge. “El repte pendent seria participar en alguna gran prova internacional” en marxa nòrdica. “En un any o dos anys pot haver un Campionat d’Europa ja regulat, i allà seria intentar augmentar el meu palmarès… i també el somni seria que aquest esport fora olímpic”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »