De Noruega a Carcaixent en gravel

José Almendrós calcula que necessitarà entre un mes i mig i dos mesos per completar en bicicleta els 5.000km entre el Cap Nord i el seu poble

José Almendrós és un professor d’Educació Física de Carcaixent que sap el que és la llarga distància perquè té experiència en ultres de muntanya. Ara, es posa un repte superior. Marxarà el 3 de juliol a fer una bogeria d’exies que pinten molt bé. Unir el Cap Nord de Noruega amb Carcaixent. Uns 5.000km en bicicleta. Els seus càlculs parlen d’un mes o dos mesos pedalejant. L’escoltàvem al programa explicant el que farà, per què, com i quan… no estem bojos, simplement tot això mou a les persones… i to, a més, amb un vessant solidari.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

El pla de viatge des de Noruega a Carcaixent en bicicleta

Escolta-ho des del minut 16:00

Tot xarxa EuroVelo

Les rutes EuroVelo creuen Europa. Són les que utilitzarà per arribar al seu poble. Primer agafarà l’EuroVelo 7, que comença “al Cap Nord i passa per Goteborg, i eixe serà el primer tram”. Es tracta de “creuar Noruega, Finlàndia i Suècia”. Després, des de Goteborg agafarà un ferri fins a un poblet de Dinamarca, “per enganxar amb l’Eurovelo 3, passant per Països Baixos, Bèlgica i fins a França. Una vegada passat París, seria combinar amb l’Eurovelo 6, que baixa una miqueta en diagonal per França i intentar d’alguna forma combinar per aplegar a l’Eurovelo 8 que va per la costa francesa i l’espanyola fins a Carcaixent…”. En total, uns 5.000 quilòmetres.

PUBLICITAT

Logística

La logística… eixe gran problema sempre que hi ha un plantejament d’un gran viatge… “Serà complicada”, afirma, perquè anirà amb “una bicicleta de gravel”. Ha de portar “com un caragol, tota la casa darrere”. El sac, l’estereta, la cuina, la tenda, el fornet, els perols… tot… “i el material al final pesa i supose que es farà dur”.

PUBLICITAT

100km al dia

El dia a dia serà llarg, perquè la seua intenció és fer uns “100km al dia”. Es farà “dur”, perquè seran moltes hores damunt de la bicicleta cada jornada. La idea, per tant, és agafar-s’ho amb calma: “Poquet a poquet, supose que costarà però espere que l’experiència que tinc dels ultres servisca”. Ell ho té clar, només s’ha de conscienciar a fons: “Sé que vindran moment de plantejar-se que fas fent això, però això ja passa en les carreres també… això són uns minuts i després se’t passa i gaudeixes de l’aventura. És una experiència vital, al final”.

Vessant solidari

Però el viatge té dos vessants. La lúdica, esportiva i vital d’Almendrós, i una altra solidària. Juntament amb el seu amic Juan Antonio García, formen els dos l’associació Bárbaros. La intenció és recaptar fons per associacions benèfiques, com Tots Sumem, de Carxaixent: “Es dedica a ajudar a la gent, són pares amb diversitat funcional”. I els xavals, com diu Almendrós, “també tenen el seu oci i necessiten també relacionar-se”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »