«Els xiquets han d’estar còmodes, però també els pares»

Entrevista amb Noel Arraiz, de Wildkids, i la seua manera d’entendre els viatges, sempre amb les filles

Sempre han volgut transmetre «els valors de la bicicleta, que és sana i és divertida”

Fotos: SLA / Wildkids

Wildkids són Noel Arraiz i Águeda Monfort. Tenen dos filles, de 2 i 5 anys, respectivament. I viatgen. Van crear aquest el que anomenarem el ‘moviment Wildkids’, molt més que una pàgina web, en què parlen i ens ensenyen que és possible agafar quatre coses, o cinc, o moltes més i anar-se’n lluny, molt lluny, amb xiquets. És qüestió de voluntat. De molta voluntat, sí, però paga la pena. “El més important és que si t’agrada la natura, la muntanya, si tens fills has de fer el que t’agrada, i siga el que siga el que faces, si ho fas amb passió, es nota”. Reflexions de Noel Arraiz, que va visitar els nostres estudis, que s’han d’escoltar. Ací teniu l’entrevista completa, amb àudio i text, al Sense Límits Aventura de la ràdio d’À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

NOEL ARRAIZ, DE WILDKIDS

L’entrevista, a partir del minut 36:45

Viatjar… sí o no?

“Sempre ens ha agradat molt l’esport i viatjar, i quan tens la primera filla, com tots els pares, dubtes. Primer vam provar amb la muntanya, i el que vam veure és que tothom ho veia un problema, però en realitat se’ns obria un món”. La primera, directa. Es tracta de què els fills “estiguen còmodes, però que els pares també estiguen contents. Si estem contents, això també es nota”. Han publicat diversos llibres de com viatjar amb xiquets, des del 2015, pels Pirineus navarrès, aragonès, etc… “Buscàvem publicacions que tingueren això però no ho trobàvem, així que vam provar nosaltres de fer-ho. No només les rutes, sinó tot el que inclou viatjar amb xiquets, la logística, i després incloure els detalls més didàctics amb la mirada dels xiquets”.

PUBLICITAT

Ara, un conte

Amb la mateixa idea que les guies, ara han fet un canvi de registre. La idea era buscar “un conte que parlara de la bicicleta i les seues virtuts”. Van veure que no hi havia res al respecte “i vam voler transmetre els valors de la bicicleta, que és sana i és divertida”. Es van posar en contacte amb l’il·lustrador Santi Vicente, “i entre tots vam començar aquest projecte, però per al qual necessitem més suport per traure-ho endavant”. Ara, demanen col·laboració amb una campanya de crowfunding que ha començat aquesta mateixa setmana: “Hem posat moltíssima estima en el projecte, amb la il·lustració molt important en clau pedagògica”.

PUBLICITAT

La forma més pura de viatjar

I, per què viatjar amb bicicleta i no en un altre mitjà? “La bici és la forma més pures de viatjar, o la més sincera”, afirma Arraiz. “Et mous per tu mateix i et permet portar tot el que necessites i la llibertat de parar on vulgues, i viatjar d’una manera calmada i que permet assimilar el que vas veient. En cotxe no pots assimilar tots els estímuls que t’arriben”. Ara bé, amb xiquets, “el problema és la logística, que amb ells augmenta” i depenent de l’edat dels xiquets s’han de portar damunt unes coses o unes altres. Quan el primer viatge, la seua filla tenia un any, i el primer en bicicleta, la nena tenia només un any i mig.

Preparar el viatge

L’experiència d’un viatge no és només el temps que dura. “Preparar un viatge a vegades és més interessant i intens que el propi viatge. Imaginar com serà, buscar informació… i quan estàs al viatge, la perspectiva canvia. Nosaltres, quan els preparem, pensem sempre en el recorregut, entre A i B, la resta no importa”. És a dir, que anar a un lloc o un altre és el de menys. “El més important és que si t’agrada la natura, la muntanya, si tens fills has de fer el que t’agrada, i siga el que siga el que faces, si ho fas amb passió, es nota”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »