El Xorret de Catí en BTT

Una ruta de 48km i 1.400m de desnivell, “un trencacames, amb camins abandonats, molt pedregosos”

“Allà cap a on mires, és un lloc amb interès o amb vistes panoràmiques excepcionals”, afirma Paco Badia

Viatgem a Alacant amb la bicicleta de muntanya de Paco Badia. El nostre expert en rutes ciclistes de muntanya ens porta a una província que amaga secrets naturals. Ho fem acostant-nos al Maigmó i buscant el Xorret de Catí. Un cim conegut pel ciclisme de carretera per la Vuelta a Espanya, però que té per dins boscos i deserts, contrastos d’aigua i pedra seca que paguen la pena. “El Maigmó és una illa verda” a Alacant… i ho comprovem.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

La secció de rutes de BTT, a un click

La ruta, des del minut 21:00

El pulmó d’Alacant

La primera idea que va voler deixar-nos clara Paco Badia era que el Massís del Maigmó, “igual que passa amb molts paratges de la Comunitat Valenciana, és un dels grans desconeguts”. I fa la comparativa: “A Alacant tenen el Maigmó, com a Castelló el Desert de les Palmes o a València la Calderona. És la muntanya més propera que hi ha a Alacant”.

PUBLICITAT

48km i 1.400m/+

La ruta l’hem de començar. Per davant tenim 48km i 1.400m de desnivell acumulat. L’eixida és des d’Agost, des d’una àrea de servei que es diu Maigmó, “per l’antiga carretera d’Agost a Castalla”. “I comencem a pujar, fins arribar al balcó d’Alacant, amb unes vistes impressionants de la Foia de Castalla, l’Alacantí, des de Benidorm a la Vila-joiosa…”. La ruta és circular, segons Badia, i és “un trencacames, amb camins abandonats, molts que estan molt pedregosos i molt malament, i és una dificultat afegida”.

PUBLICITAT

Calor, molta calor

Amb la calor, Badia no ho aconsella. Sobretot perquè encara que ho faces quan ho faces, són rutes que comences a la primavera, o a la tardor, però sempre “acabes a l’estiu”. Perquè acabes sempre amb uns paisatges semidesèrtiques”, hi afegeix. “Les dos terceres parts inicials de la ruta són boscoses, però la resta és semidesèrtic, amb l’aigua que es nota que ha passat per les parets”, i és el moment, en la part final, on es troba “el barranc de l’Exau”: “És un lloc màgic, s’ha de parar. Té alguna cosa que et convida a parar”.

Tres fotos

La ruta és llarga i Badia insisteix en què sempre paga la pena fer fotos… però si s’ha de quedar amb una, o dos, o tres, les té clares: “el barranc de l’Exau, el mirador d’Alacant o el cim del Xorret”. Una experiència realment bonica i, per què no, única, de conèixer una zona verda d’Alacant que és, en definitiva, un pulmó ben viu.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »