El club: Mur i Castell Tuga

L’entitat de la Vall d’Uixò suma més de vint anys de vida i compta amb 180 socis

Es tracta d’un moviment que té, també, un “caràcter social”, segons Ezequiel Cuesta

Foto: Last Race Studio

La secció de la setmana per conèixer més a prop esportistes o entitats viatja en aquesta ocasió a Castelló. Ho fa entrant en la Vall d’Uixò, localitat on va nàixer fa més de 20 anys el Club de Muntanyisme Mur i Castell. És el seu nom original que hui es coneix com Mur i Castell Tuga. Una entitat amb molt de moviment i que es dedica al trail: “Arrel del ‘boom’ de les carreres de muntanya, va anar convertint-se en el que és actualment, un club de curses per muntanya”. La veu del club d’aquesta setmana és Ezequiel Cuesta.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Mur i Castell Tuga

El club, a partir del minut 30:30

22 anys

El Club de Muntanyisme Mur i Castell de la Vall d’Uixò va nàixer a l’any 97, al mes de gener. “Va nàixer per un grup de gent que feia alpinisme i altres activitats a la muntanya, i que arrel del ‘boom’ de les carreres de muntanya, va anar convertint-se en el que és actualment, un club de curses per muntanya”, explicava Cuesta. En l’actualitat compta amb 180 socis, “dels quals al voltant de 140 són federats”, segons Cuesta. Ara mateix, “l’única activitat que es fa és la competició en les curses de muntanya”.

PUBLICITAT

En el calendari

El Mur i Castell, cada temporada està entre els organitzadors de curses de caràcter oficial. “Sempre organitzem alguna prova de la lliga valenciana i campionat autonòmic, ja siga lliga de clubs o absolut”, recordava Cuesta, que apuntava a més que al llarg de la història del club “s’han organitzat algunes vegades proves com campionats d’Espanya i proves de la Copa d’Espanya de clubs”, pel que fa a l’activitat federada.

PUBLICITAT

Font de Garrut i Dements

Però no es dedica només a les curses oficials, sinó que el club castellonenc també té en el seu calendari anual algunes dates marcades. En fa altres activitats, “més particulars”, com la marxa nocturna ‘Font de Garrut’, “que és de promoció i apropament a la muntanya”, però també s’implica “en el que és la moguda de la Marató i la Mitja Marató de Dements”.

Esport i societat

“Els nostres objectius són majoritàriament esportius”, afirma Ezequiel Cuesta, que parla de “tractar de cobrir el més possible els calendaris autonòmics, provincials i de caràcter nacional”, tot i que també consideren que el que es fa des de l’entitat “és un treball social perquè d’alguna manera fer esport millora el tema personal de cadascú i del col·lectiu que formem”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »