Àudio SLA35: Debat sobre l’Everest, 16 cims i llibres

Armando Nsue ens acosta una iniciativa similar al Camí de Santiago, però per pujar tots els cims més alts de cada Autonomia espanyola

Escoltem també al triatleta Emilio Aguayo, que acaba de ser tercer a Lanzarote, en el seu debut en la distància Ironman

Són molts temes i ací tens un resum. Però el que hauries de fer per gaudir-ho de veritat és escoltar el programa. Te’l deixem en safata de plata, ací baix, per tindre-lo sempre que ho desitges. En ell parlem d’un repte que consisteix en pujar els cims més alts de cada Comunitat Autònoma d’Espanya. Ho explicarà Armando Nsue, en l’entrevista de la setmana. Però tenim més: com les reflexions i el debat sobre les aglomeracions a l’Everest, la tercera posició d’Emilio Aguayo en el Ironman de Lanzarote, o el Test SLA, aquesta setmana amb el jove corredor Erik Coronado. I literatura, amb tres llibres per a viure moltes aventures…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

EL PROGRAMA COMPLET

ESCOLTA’NS ACÍ

El repte dels 16 cims

«Pan, vi i camí» és el lema d’Armando Nsue. «Ací tan important és pujar un gran pic com menjar-te un bon tros de carn. El repte és una excusa per alçar el cul del sofà i fer esport i turisme a la península Ibèrica… que és increïble». Una iniciativa que et convida a pujar els 16 cims de cada autonomia (un el comparteixen dues Comunitats Autònomes), com si fora un camí de Santiago, amb els seus segells i tot. És l’entrevista de la setmana.

Everest: el debat

“Les imatges que es veuen em semblen una barbaritat», deia Juan Agulló, muntanenc alacantí que va formar part de l’expedició a l’Everest del 2011, i que reflexionava sobre les aglomeracions per fer cim al sostre del planeta Terra. «S’ha de tindre en compte que l’Everest està dins d’un parc nacional i que el pas de gent pense que hauria d’estar regulat”, afirmava. En aquest sentit també parlava el seu company d’expedició en aquell any, José Antonio Alejo: “Nosaltres vam fer l’aproximació al cim amb uns dies de mal temps per a què quan se suposava que anava a fer bo, ja estiguérem en el camp 3. Això va permetre que pujàrem al cim una altra expedició i nosaltres, és a dir cinc o sis persones al cim».

PUBLICITAT

Ironman Aguayo

Acaba de triomfar a Lanzarote. Emilio Aguayo és un triatleta amb molt de bagatge però que mai havia corregut un Ironman… I va ser tercer a una de les proves més mítiques del món: “Era mi debut en Ironman però també en maratón. Mai no havia corregut més de 30 quilòmetres, ni entrenant ni competint. Vaig eixir al que tenia pensat, que era a un ritme de 4 minuts el quilòmetre, però vaig tindre uns problemes estomacals». Escolta’l també en el programa amb totes les seues reflexios.

PUBLICITAT

Els llibres…

Aquesta setmana tocava parlar de literatura de muntanya i d’aventura. Ángel Sáez, de la llibreria Patagonia, ens visitava per parlar de tres llibres… un del qual és el seu preferit… “A mi el que més m’agrada és el de ‘Las estrellas, la nieve y el fuego’. Connecta amb un passat, amb com de difícil és conviure amb les baixes temperatures… eixa reflexió quan ha de matar per menjar… aventura”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »