Llibres que ens porten a l’aventura

‘Una vuelta al mundo bajo cero’, d’Alberto Campa; ‘Gasherbrum 1958’, de Walter Bonatti; i ‘Las estrellas, la nieve, el fuego’, de John Haines…

Tres llibres sobre la taula. ‘Una vuelta al mundo bajo cero’, d’Alberto Campa; ‘Gasherbrum 1958’, el llibre inèdit de Walter Bonatti; i ‘Las estrellas, la nieve, el fuego’, de John Haines. I un home, Ángel Sáez, al micròfon d’À Punt explicant-nos les raons per les quals són imprescindibles. Tres idees per a iniciar els preparatius de l’estiu de la millor manera possible, sense allunyar-nos de l’aventura. Escolta la secció, al programa que tens enllaçat ací baix…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

T'ORIENTEM PER SABER QUÈ LLEGIR

La secció de literatura d’aventura i muntanya, des del minut 23:15

“A mi el que més m’agrada és el de “Las estrellas, la nieve y el fuego”. “Connecta amb un passat, amb com de difícil és conviure amb les baixes temperatures… eixa reflexió quan ha de matar per menjar… aventura”. És l’opinió del nostre guia literari… Ángel Sáez ens porta tres exemplars que desgrana en la seua secció sobre llibres de muntanya i aventura.

PUBLICITAT

‘Una vuelta al mundo bajo cero’

Conta el viatge de 2013 “i no és casualitat que es publique ara, perquè homenatja el cinquè centenari de la volta al món de Magallanes i Elcano”. Alberto Campa és un asturià que entre el seu bagatge professional “va vendre enciclopèdies, ara regenta unes cases rurals, però és un viatger compulsiu… més de 300 llocs patrimoni de la humanitat”. I viatja “lent i sense molt de pressupost”. Aquesta volta al món la va fer “en ple hivern, 72 dies i 40.000km, amb trens, avions…”. Això sí, no és l’única volta al món que ha fet. “El llibre conta les seues vivències, els companys que es troba… i hi ha una frase que ho defineix tot molt bé: ‘Si la vida és el major dels viatges, viatjar és l’ànima de la vida’”.

PUBLICITAT

‘Gasherbrum 1958’

En agost de 1958, Walter Bonatti va coronar el Gasherbrum, però el llibre s’acaba de descobrir. És el seu gran atractiu. “És com trobar un tresor, quasi deu anys després de la seua mort”, explica Sáez. Parlar de Bonatti és parlar “d’un referent en l’alpinisme, quan tot estava per fer i tenien personalitat pròpia”. És una muntanya difícil, “que es conquereix quatre anys després que Bonatti fera el K2, i potser per això passa desapercebut”. És un Bonatti que diu “el que pensa, sense filtres, fresc… que paga la pena”.

‘Las estrellas, la nieve, el fuego’

John Haines és un personatge “també molt peculiar”. Nordamericà. Va nàixer en 1924, “poeta, assatgista, professor d’universitat… tot un intel·lectual… i això fa que conte les coses molt bé. Escriu molt bé i transmet perfectament”. ‘Las estrellas, la nieve, el fuego’ es va publicar en 1977 després que passara 25 anys vivint a Alaska… Allà va viure com “un pioner de la febre de l’or, es va fer la seua cabanya, caçava per menjar, es feia les seues pells… No només conta les seues vivències, sinó la de tots els seus veïns pintorecs… té passatges molt durs el llibre, com un cara a cara amb un os Grizzlie…”. Un llibre que és el preferit del nostre expert. Amb quin et quedes?

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »