La gran festa del trail femení

El BCS Vall d’Uixò organitza el diumenge el Woman Trail amb 570 inscrites i dorsals esgotats

La cursa comença a les 8:00h, amb 10km i 400m/+ per davant i moltes activitats al paratge de Sant Josep

Fotos: Last Race Studio

Vall d’Uixò respira trail per tots els costats i una de les moltes carreres que acull al llarg de l’any és tan especial que mereix el seu espai propi. Es tracta del Woman Trail, una cita en què només hi ha participació de les dones que volen començar amb les carreres de muntanya, o que un dia com el del diumenge es proposen el repte de fer els 10km i 400m/+ que proposa el club BCS de la localitat castellonenca.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

10km i 400m/+

El BCS Vall d’Uixò (Bosques, Caminos y Senderos) és l’entitat que està darrere d’aquesta iniciativa que compleix enguany cinc anys de vida. Diumenge es disputa, a partir de les 8:00h, la cita de 10km, i 400m/+. 5è aniversari i 570 inscrites. De fet, “els dorsals es van esgotar en només 10 dies”, com recorda Hèctor Cumba, vicepresident del club organitzador. És aquest l’èxit d’esta jornada esportiva que en cada edició ha fet ple d’inscripcions. “En el primer any es van completar les 300 dones, en el segon, 400, i des de la tercera arriben a les 500”, explica Cumba.

PUBLICITAT

Recorregut

La cursa eixirà del Paratge de Sant Josep de la Vall d’Uixò per dirigir-se a l’ermita de Sant Josep. Després se seguirà el camí fins arribar a l’ermita de Sant Antoni, i per l’altre punt, la Font de Garrut rebrà també a les corredores. Finalment, l’arribada a meta per a complir amb els 10km marcats. I tot, amb 5 avituallaments líquids previstos al llarg del recorregut. “Es tracta de previndre perquè sempre en juny fa molta calor”, assegura Hèctor Cumba, vicepresident de BCS.

PUBLICITAT

A més de trail…

Es tracta d’una cita esportiva que des del primer any “ha sigut només per a dones, i va nàixer en objectius de fomentar el trail femení”, assegura Cumba. Una prova amb un important equip de gent repartit per la muntanya, amb més de 80 voluntaris, i amb activitats a la zona d’eixida i arribada. Hi haurà actuacions de master class de Freestyle amb Desiré Foncubierta, trainer internacional; també Aerolatino amb Domingo Sánchez; i ioga, de la mà de Minerva Sales, 8 anys directora i professora del centre Yoga Atenea de Vall d’Uixò (no cal estereta). És “la gran festa del trail femení”.

El Woman Trail més inclusiu

Enguany “és la Woman més inclusiva”, explica Cumba. Acudiran a l’eixida l’equip de Cazarettos amb la joelette, i també es donarà visibilitat a la síndrome Angelman, amb la participació d’un equip de l’Associació Sonriendo con Martín. De la mateixa manera, una part de la inscripció va dirigida a Aspanion, l’Asociación de Padres de Niños Con Cáncer de la Comunitat Valenciana.

JÚLIA FONT TÉ EL RÈCORD

La carrera comptarà també amb la participació de bona part de les corredores que, habitualment, estan en la majoria de competicions de muntanya. És el cas de Júlia Font, natural de la localitat de Fondeguilla, al costat de la Vall d’Uixò, i que ha guanyat les últimes tres edicions. A més, té el rècord de la prova, amb els 54 minuts amb què va guanyar l’any passat.

Més dades:


Woman Trail, les dones manen


La Festa del Trail femení


Woman Trail: les dones al capdavant


Woman Trail, les dones ataquen de nou


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »