Un repte de 16 cims

Armando Nsue parla del repte de pujar totes les Comunitats Autónomes d’Espanya

«El vent càlid sempre s’agraeix, però el fred, el que talla la cara, és el que el recorda que estàs viu»

Armando Nsue estima la muntanya… i és un emprenedor. Un dia una companya de Sueca li va dir de pujar el cim més alt de cada Comunitat Autónoma espanyola… “i al final vam fer un planning i va ser una de les millors idees i de les millors experiències que hem tingut”. I ara té entre mans el Reto 16 Cimas, per oferir l’opció a tot el món que ho desitge. Ací ens ho explica tot…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ARMANDO NSUE

L’ENTREVISTA DE LA SETMANA

16, si són 17 Autonomies?

Són 17 Comunitats Autònomes i 16 pics, “perquè el Torre Cerredo es el pic més alt d’Astúries i de Castella i Lleó”. De fet, segons explica Armando Nsue, “quasi totes els cims eren fronteres naturals, com per exemple el nostre, el Cerro Calderón, que està meitat a Aragó i meitat a la Comunitat Valenciana…”. Coses que potser no pensem, però que estan a la nostra vista. El repte dels 16 cims és molt fàcil: ells t’aporten guia i un passaport, i tu quan vulgues vas, et cunyen si has pujat, i a per un altre. I no té caducitat.

PUBLICITAT

Què se sent?

“Hi ha gent, que quan puja el Mulhacen, plora. O ploren a la Mesa de los Tres Reyes, a Monte Perdido… o per patiment, o cridar al pas de Mahoma… són coses que no es poden explicar amb paraules…”. Ho viu molt, Armando Nsue… i si no, llegiu: “A un cim, només el soroll… que et done el vent de cara… el vent càlid sempre s’agraeix, però el fred, el que talla la cara, és el que el recorda que estàs viu… això és el que se sent a un cim”.

PUBLICITAT

Trobar-se de tot

El fet de viatjar per tota Espanya i amb tanta gent, dona per a moltes situacions. Com per exemple ajuntar-se un bon nombre de valencians al Mulhacen i preparar la gresca habitual… o d’altres situacions, en aquest cas, com diu Nsue, “molt nobles, com gent que se li trenca una bota i altra li dona una altra”. Parlem de gent de muntanya i les coses funcionen així.

Els 16 cims són…

Ací va el llistat del repte dels 16 Cims, per Comunitat Autònoma: Mulhacen a Andalusia, Pico de los Obispos a Múrcia, el Puigmajor a les Illes Balears, Cerro Calderón a la Comunitat Valenciana, Pico del Lobo a Castella la Manxa, Peñalara a Madrid, Aitxuri al País Basc, Aneto a Aragó, Calvitero a Extremadura, Pica d’Estats a Catalunya, el Teide a les Illes Canàries, Mesa de los Tres Reyes de Navarra, Monte San Lorenzo a la Rioja, Peña Trevinca a Galícia, Torreblanca a Cantàbria, Torre Cerredo a Astúries i Castelló i Lleó.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »