Àudio SLA36: Escalar, hidratar i tot el que necessites

Jonathan Guadalcázar és el protagonista en l’entrevista que ens acosta al món de les parets impossibles

Parlem de salut i excès d’hidratació amb Darío Sanmiguel, ens acostem al Club de marxa nòrdica d’Elx i tractem tota l’actualitat

Jonathan Guadalcázar ens visita per explicar-nos què sent un escalador quan obri una via nova, o per què li posa els noms que li posa… «és el que et fa sentir»… Són paraules que parlen de la passió per l’escalada. El programa compta, a més, amb un tema que preocupa: l’excès d’hidratació, que a més pot portar a greus problemes de salut. Ho parlem amb Darío Sanmiguel. Això, i molt més, en una hora de ràdio, aventura i muntanya que pots escoltar clickant un poc més avall.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA EL SLA 36

EL PROGRAMA, A LA VOSTRA DISPOSICIÓ

Treball de cap

«L’ansietat» pot ser un problema per a controlar la concentració a l’hora de completar una via en escalada. «A vegades també ho intentes per intentar-ho, i ho aconsegueixes», afirma, però reconeix que en competició «no fluix… potser és la manera de dir-ho… quan vaig a divertir-me és quan millor escale». Una entrevista sincera per al jove escalador alacantí.

PUBLICITAT

Aigua per a bé i per a mal

Parlem d’hidratació, o millor dit de sobrehidratació, amb el metge Darío Sanmiguel. Es nota en «nàusees». És el primer símptoma. «Un cos normal pot assumir 7,5 o 8 litres al dia, però també has de controlar». Sanmiguel aconsella portar bidons, més que motxilla d’aigua, per saber què quantitat s’ingereix d’aigua i així tindre un control. L’escoltem amb atenció perquè explica també el cas d’algun corredor que va patir per excès de líquid en carrera…

PUBLICITAT

Melero i l’esclerosi

«A dia de hui estic pràcticament recuperat de la tetraplègia, però encara estic amb l’esclerosi». Són les paraules del castellonenc Amador Melero, que prepara l’Ultra de l’Himàlaia. La intenció és fer-ho en 2022. Ho prepara «amb entrenaments creuats» per «tot el que ve en el repte». «Si el cervell ho pot projectar, el cos ho pot fer». Són algunes de les seues reflexions. «No et pots quedar en casa, l’esport és una gran medicina». L’escoltem amb moltíssima atenció.

Costa Blanca i la marxa nòrdica

El club protagonista d’aquesta setmana és el de Marxa Nòrdica d’Elx, el Costa Blanca. El seu president ens explica el que fan, com ho fan, i quanta gent són. En són un bon grapat de persones practicant una modalitat que a Elx, i a Alacant per extensió, triomfa. A més, en el programa podràs escoltar tota la resta de seccions, amb l’àudio de la setmana i les notícies d’actualitat també, amb protagonisme per al BTT i l’Open de la Comunitat Valenciana: escoltem als protagonistes, Ade Moll i Elena Pérez.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »