Elx viu la passió per la marxa

“Enguany hem organitzat la prova més important, el Campionat d’Espanya Individual i per federacions de la Fedme, amb l’Autonòmic FEMECV”

El Club de Marxa Nòrdica Costa Blanca Elx és el protagonista de la secció de clubs del SLA

A Elx es troba el Club de Marxa Nòrdica Costa Blanca Elx. Andrés Mora és el seu president i ens explica en el programa, en la secció de Clubs, què fan, com ho fan, qui són i tot el que necessitem saber per conèixer-los… Treballen la part esportiva però també tenen “la part social, col·laborem amb l’associació d’esclerosi múltiple d’Elx, o l’hospital universitari d’Elx, que ja ens coneixen en diversos departaments perquè hem anat a fer xarrades”. El Costa Blanca Elx es mou. I molt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ELS CLUBS DE LA COMUNITAT VALENCIANA

ESCOLTA’L DES DEL MINUT 38:30

Naix d’una passió

El el Club de Marxa Nòrdica Costa Blanca Elx va nàixer fa uns cinc anys. “Peli i jo volíem compartir que ens agradava molt la marxa nòrdica… primer va ser com una associació esportiva, perquè encara la marxa nòrdica no estava dins de la federació de muntanya, ni qualificada com a esport”, explica Andrés Mora. Van començar “molt poquets, uns quinze, i a dia de hui ja som més de 100 socis”.

PUBLICITAT

Activitats diverses

Les seues activitats són “molt variades, però sempre dirigides al nostre esport”. Principalment, “entrenaments dirigits”. Al club tenen cinc entrenadors oficials per la Federació valenciana de muntanya, “a més d’àrbitres i persones amb molta experiència”. Realitzen rutes a la muntanya “de diferents nivells, assistència a xarrades, eixides de cap de setmana o organització de competicions”. “La veritat és que no parem”, afirma Mora. “Som una gran família, sempre amb ganes de fer coses i de gaudir del nostre esport”.

PUBLICITAT

Organitzadors de…

El club porta diverses temporades organitzant competicions i col·laborant amb altres. “Enguany hem organitzat la prova més important de marxa nòrdica a Espanya, el Campionat d’Espanya Individual i per federacions de la Fedme, coincidint amb el Campionat Autonòmic de la FEMECV”, una cita que els ha fet sentir “molt contents de com va eixir tot, encara que, per suposat, tot és millorable i ens queda molt per aprendre. Estem molt feliços perquè els assistents i els esportistes van gaudir d’un gran dia d’aquest esport. Un orgull per a nosaltres el fet de portar-ho a la nostra ciutat”. Ara tenen un nou objectiu esportiu: “Sevilla, al setembre, amb el Campionat de clubs, on participarem amb els nostres millors esportistes”.

Treball de base

El club té una escola per a categories inferiors… I és clau per a la continuïtat de l’especialitat de marxa nòrdica: “Dins de la nostra escola tenim xiquets des dels 12 anys. Per a nosaltres és molt important anar fent pedrera, donar a conèixer el nostre esport en aquestes edats. Aquest esport necessita de gent jove que el faça créixer, ja que actualment l’edat mitjana d’aquells que ho practiquen és bastant alta”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »