«L’esport és una gran medicina i funciona»

Amador Melero té esclerosi múltiple però també un repte: l’Ultratrail de l’Himàlaia de 2022

El de Castelló sap el que vol: “Si el cervell ho pot projectar, el cos ho pot fer”

Primer se li va detectar esclerosi múltiple. Després, una tetraplegia el va deixar més tocat encara. Però Amador Melero, de Castelló, es va aixecar, va lluitar molt, i ara ho segueix fent pensant en reptes a la mà de molt poca gent. Vol fer l’Ultratrail de l’Himàlaia. 160km i 29.000 metres de desnivell per etapes. Al voltant dels 3.000 i 4.000 metres d’altitud, envoltant algunes de les muntanyes més espectaculars de l’Himàlaia. Ho té clar. L’escoltem en el programa…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

UNA HISTÒRIA DE SUPERACIÓ

Escolta a Amador Melero, des del minut 18:50

Què és l’esclerosi múltiple?

Respon Melero: “Afecta al sistema nerviós central, al caixó de ‘desastre’ del cos. Puc tindre alteracions en qualsevol part del cos”. En 2011 estava treballant i va tindre “una tetraplegia i vaig quedar impedit de coll cap avall. Vaig tardar un any en recuperar-me”. A dia de hui està “pràcticament recuperat de la tetraplegia, però continue tenint la malaltia i algun que altre brot”.

PUBLICITAT

El projecte

El projecte de l’Himàlaia compta amb un gran equip perquè es tracta d’una prova a veure com respon el cos d’una persona afectada per l’esclerosi. Hi ha “gent de màrqueting, de comunicació, entrenadors com Manu Sansegundo, que està a Madrid i porta tota la direcció d’entrenaments, també tinc a un triatleta que em dirigeix la part de ciclisme, i a Xavier Miralpeix, olímpic a Los Ángeles, que entrena en la part de natació”. Els entrenaments creuats en un projecte així “són imprescindibles, perquè necessites molta capacitat pulmonar i molta força en les cames”.

PUBLICITAT

Per què en 2022?

Fa un temps va completar la Guerrers d’Espanya, i el seu cas va tindre repercussió. Tanta que es van plantejar fer més coses. Com el repte de l’Himàlaia. Que siga en 2022 té diverses explicacions: “La principal raó és que s’ha d’entrenar molt, amb molta disciplina, i molt llarg. No pots anar a fer una cursa de 160km així com així, encara que siga per etapes. També perquè faré 50 anys, i farà 25 que em van diagnosticar la malaltia”.

El cervell mana

Amador Melero ho té molt clar: “Si el cervell ho pot projectar, el cos ho pot fer”. El que volen demostrar “és que és igual la patologia que tingues, no et pots quedar a casa. L’esport és una gran medicina i funciona. Per un poquet que faces, és molt. Que la gent es done compte que realment es pot fer”. Anar a l’Ultratrail de l’Himàlaia és un repte personal, “però volem intentar que siga la primera persona amb esclerosi múltiple que puga córrer algun Ultratrail en tots els continents”. També volen saber “com funciona el cos” en un repte com aquest.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »