«L’experiència del Mundial ha sigut increïble»

Antoñico Martínez voldria poder repetir amb la selecció espanyola en un Mundial

«En l’última part vaig veure a Luis Alberto Hernando i a Andreu que anaven un poc més al davant però més justos d’energia i els vaig passar»

Antonio Martínez, Antoñico, va ser 8è al Campionat del Món de trailrunning. Va atendre a Sense Límits Aventura i aquest és el resultat. Ho podeu escoltar en el programa de ràdio o llegir una part ací, en la web. Què va explicar? Entre altres coses, que la carrera tenia diferents plantejaments inicials, i com que es va eixir a tota velocitat… «és un Mundial, tot el món vol fer-ho bé, la gent està nerviosa i es va eixir a un ritme bastant ràpid”. Per això, es van quedar “un poc al darrere, en un segon grup, corrent ràpid, però no tan kamikaze com els de davant”. Escolta-ho tot, al programa.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

EL DEBUT DE L'ALACANTÍ

Antonio Martínez explica la seua experiència al Mundial

Estratègia comú

Amb la unió arriba també la força. I Antoñico tenia companys a prop: “Vaig tindre la sort d’ajuntar-me amb un altre company de la selecció, Andreu Simón, i junts vam anar corrent de manera sòlida, i segons avançava la carrera, avançant a molts corredors. Crec que, excepte un parell de francesos que em van avançar a meitat de carrera, no em va passar ningú”. La previsió, l’estudi de la carrera, estava funcionant: “Vam posar bastant força en la hidratació, tot i que no va fer massa calor. No deixen de ser quatre hores corrent a un gran esforç. Això, amb una bona alimentació, ens va ajudar a arribar a l’última part amb força i recuperar un parell de llocs”.

PUBLICITAT

De 3er espanyol a 1er

“Em trobava quasi sempre en tercer lloc, que era l’últim que puntuava en la classificació per equips, per la qual cosa tenia un poc de responsabilitat… sabia que tancava el grup  i havia d’intentar no perdre massa temps”, explicava Antoñico durant el programa de ràdio. “En l’última part vaig veure a Luis Alberto Hernando i a Andreu que anaven un poc més al davant però més justos d’energia i els vaig passar i al final vam arribar quasi els tres junts i ens vam poder fer amb el bronze per equips”.

PUBLICITAT

Experiència “increïble”

“L’experiència amb la selecció espanyola ha sigut increïble”, va assegurar. Feia dos setmanes que van estar a Portugal veient el recorregut. “Va ser quan els vaig conèixer, i em vaig adonar que érem un grup molt unit amb un gran ambient, i així es va mantindre fins la carrera”. Els dies previs “sí que hi havia més serietat perquè la carrera estava ja al costat i la gent estava molt més concentrada”, però l’ambient “ha sigut molt positiu i és una cosa que s’ha vist reflexada en els resultats”. Per la seua part, l’alacantí està “molt content” per la cursa i reconeix que l’agradaria “repetir una experiència com aquesta”.

Què li queda en 2019?

Ara cal pensar en les pròximes proves. El calendari, això sí, no inclouen proves d’orientació, el seu bressol i d’on va donar el salt al trail. “A priori faré un parell de carreres més: la marató de Mont Blanch, a França, i el Giir di Mont a Itàlia. Després pararé en agost, i en setembre tornarem als entrenaments per a tornar a la competició. Pot caure l’UItra Pirineu en la seua distància Sky, i alguna més que ens motive”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »