La Mulatica, via ferrada a Andilla

Una K4 a la localitat dels Serrans per passar-ho bé amb zones volades i tècniques

Fotos: Ferratas Hierro y Roca

Jaime Escolano és el nostre expert en vies ferrades. Aquesta setmana ens ha portat a la localitat d’Andilla, als Serrans. Vol que fem la Mulatica, així que la provarem. De moment, aquestes són les seues referències que fem de la mà dels companys de Ferratas, Hierro y Roca.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

LA VIA FERRADA DE LA MULATICA

La secció de vies ferrades, des del minut 19:20

El nom…

El nom d’aquesta via ferrada ja crida l’atenció. Per què la Mulatica? Explica Escolano que ve de la “Muela a Mulatica… és com un tossal, però també en el poble hi ha gent que li diu la Moratica… perquè té un color així… és una xicoteta ‘muela’  en un barranc junt a la font del Senyor”.

PUBLICITAT

Nivell K4

La via no és de les fàcils. S’ha de tindre cert nivell per completar-la. I ho avisa Escolano: “Està catalogada com a K4”. Les ferrades van de K1 a K6. “La K4 és difícil, molt rocosa amb seccions verticals i algunes zones volades, amb llocs molt exposats. Però hi ha passos sense llocs on agafar-se, però això li dona ambient a la ferrada”.

PUBLICITAT

Com accedir

Es pot arribar en cotxe “però recomane que la gent vaja al poble, a Andilla, que és un poble molt bonic, i des d’allà que agafe una pista, un GR que dona a la font del Senyor”. I des de la font del Senyor fins el primer esglaó de la ferrada “hi ha 7:30 minuts o 8:00 per als més lents”, afirma Escolano. Són 4 quilòmetres “caminant tranquil·lament”. També hi ha allà una àrea recreativa, recorda el nostre expert. “La ferrada es fa en 45 minuts o màxim 1h 15 min, depenent del que vulgues gaudir. També hi ha un pont tibetà”.

La foto

És una via de 2014, “estem en un moment en què s’obren ferrades en qualsevol pany de paret amb 40 metres per 10 d’ample, i obren una ferrada”, afirma Escolano, però ho valora, perquè significa activitat. Sobre la foto que ell faria, ho té clar: “Quan has arribat dalt de la ferrada, contemplar tot l’entorn d’Andilla, tota la vall, tota la població…”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »