“Córrer no em suposa cap esforç”

“A les cinc del matí m’alce i em pose a córrer”… és la manera de viure de l’ultrafondista Iván Penalba

Iván Penalba és valencià, viu a Alfafar i és un home d’ultramaratons. Porta només tres anys competint. “No mire el que he fet, sinó el que vull continuar fent”, assegura. Té records i marques mundials de 12 hores, de 24 hores, de 100km… i records per escriure llibres. Com Alemanya, l’any passat, quan va aconseguir el rècord d’Espanya de 24 hores que també va ser la millor marca del món en l’any. “Una experiència inoblidable”. O la vivència de Taipei també, “perquè és un altre món”. Allà va fer 24 hores en el Campionat d’Àsia i Oceania “en un país diferent”. Ens ho explica tot en una extensa entrevista de la qual reproduïm només un extracte ací, però que pots escoltar completa al podcast del programa Sense Límits Aventura.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA A L'ULTRAFONDISTA IVÁN PENALBA

L’entrevista de la setmana, a partir del minut 31:55

Córrer per teràpia

Com li naix això de córrer, i de córrer tant, és una pregunta obligada amb resposta directa: “Ho vaig anar descobrint poc a poc, i ho utilitzava com a teràpia, per a desestressar-me poc a poc del dia a dia, per a evadir-me. No em suposa cap esforç. A les cinc del matí m’alce i em pose a córrer… És difícil trobar una passió, però quan realment ho trobes, ho gaudeixes molt, i això és el que tracte de fer”.

PUBLICITAT

Rècords

Rècord d’Espanya en 155km a una mitja de 4:38. Les 24 hores… 277km… marató en 2:35… i “sent honest, pense que totes les puc millorar”. “El meu objectiu esportiu no és guanyar res, sinó millorar les marques any a any, i això em té motivat perquè veig marge de millora”, afirma. Ho diu un home que va fer la ‘Doble A’, unir Alfafar i Avinyó, a França… localitat on havia nascut la seua mare.

PUBLICITAT

Esport i solidaritat

“L’esport té força”, diu, i Creando Sonrisas és el que ell ha creat. “En el meu treball fem recollida d’aliments constantment i en cada prova donem aliments o fem una acció social. Intentem conscienciar de què es pot ajudar a moltes persones”. Quan fa una prova, ho anuncia, i va amb la furgoneta recollint aliments, i en quan és l’esdeveniment, ho entrega.

Modalitat particular

“Veig que estic al nivell dels millors, que sóc competitiu, i això em motiva. Però això és una disciplina en la qual si et fixes en el del costat no tens res a fer, t’has de fixar en el que tu fas, els teus mètodes”. Iván Penalba creu que en ultrafons “la clau és no pensar en el que estàs fent, perquè si ho penses, et pares i te’n vas a casa… la clau és posar-te xicotets reptes, i potser en 24 hores has fet 150 reptes”. El treball mental és important, o més, fonamental es pot dir. Iván Penalba seguirà corrent. Perquè és una passió i ja fins i tot un automatisme. I que siga per molt anys.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »