Irta, Montgó i literatura d’estiu

Agafem la bici amb Paco Badia per la serra d’Irta; pugem caminant des de Xàbia al Montgó amb Salva Blanco; escoltem tres propostes de llibres, de la mà d’Ángel Sáez

És estiu i comencen a créixer els moments de temps lliure. Des de Sense Límits Aventura vos proposem tres camps d’actuació. Un, la bicicleta de muntanya, amb una ruta per la serra d’Irta i alguna alternativa. Dos, senderisme per coronar el cim del Montgó des de Xàbia, i altres rutes que també poden anar molt bé per a l’estiu. I tres, uns quants llibres per quan el cos ens demane descansar i activar la ment buscant mons d’aventura. Una triple secció amb Paco Badia, Salva Blanco i Ángel Sáez, per guardar-la i tindre-la en compte durant estos mesos de calor i temps d’alçar el peu de l’accelerador de la rutina… Pots escoltar als tres en el programa d’À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Senderisme, rutes de BTT i literatura de muntanya per a l'estiu

Tres seccions en una

BTT per Irta

“Només eixir d’Alcossebre agafem un camí i pugem a la serra d’Irta, al Mas del Senyor, i baixar cap a les primeres urbanitzacions de Peníscola. A partir d’eixe punt, pista de terra que voreja la costa. Però és una ruta amb moltes possibilitats”. I després hi ha opcions, o anar a veure Peníscola, o pots “anar a pujar l’ermita de Sant Antoni”. Una ruta que també compta amb fonts, per poder beure durant l’estiu. En total, Paco Badia va parlar d’una ruta “de 36km i 700 metres de desnivell”, totalment “assequible” per a tots i totes.

PUBLICITAT

De Xàbia al Montgó

Pujar al Montgó és una de les alternatives que sempre estan pendents. En estiu es pot fer, més enllà de tindre en compte que no hi ha massa ombres. Però, prenent les mesures contra la calor (matinar, portar aigua, un bon estat físic…), es pot fer bé. Salva Blanco desgrana la ruta: “Més que parlar del PR-CV 355, són 15km (de pujada, s’ha de tindre en compte que s’ha de baixar) amb 750 metres de desnivell fins el cim del Montgó, voldria ressaltar la xarxa de senders de Xàbia que hi ha. Hi ha dos PR i tres senders locals que ens acosten a indrets dins del Parc Natural del Montgó. El 355 seria la ruta més llarga, que ix des del mateix port de Xàbia del dic de llevant. Ens porta al cap de Sant Antoni, ens porta al santuari de la mare de Déu dels Àngels, s’acosta a la Cova Tallada i la Torre del Gerro, i s’ajunta a la ruta tradicional del cim del Montgó”. Aquesta ruta al complet i altres propostes d’estiu, les explica Salva Blanco durant la seua secció.

PUBLICITAT

Tres llibres…

Són tres les propostes de llibres que ens va deixar Ángel Sáez, de la llibreria Patagonia. ‘La Morada de las Nieves’, de Fernando Ezquerro Palacios, és un recull fotogràfic fet des de 2007, quan Fernando Ezquerro, marxa per primera vegada a l’Himàlaia per a veure si podia pujar a l’Everest, «però el viatge s’acaba convertint en una fascinació per la zona i les seues gent… i aglutina el fet de conéixer durant huit anys els set regnes de l’Himàlaia: Nepal, Ladakh, Zanskar, Mustang, Sikkim, Tibet i Bhutan». Un segon llibre és que proposa el nostre llibreter és ‘Cinco veranos en moto’, de Ricardo Fité: «Conta cinc viatges al llarg de diversos anys, en un llibre fresc». I el tercer, ‘Diario Ártico, un año entre los hielos y los Inuit’, de Josephine Diebitsch Peary, és la història de la dona de l’explorador al qual se li atribueix la conquesta del Pol en 1909. Escrita de la mà d’ella, és aquest el gran atractiu de l’obra: «Les dones van als Pols ara, però en el segle XIX no era tan habitual». Parlem de 1891 i de la seua experiència a Groenlàndia. Un llibre que està portat al cinema de la mà d’Isabel Coixet, amb el títol ‘Nadie quiere la noche’.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »