“Va ser clau fer parades curtes”

María José Silvestre (Dones Bicibles) rememora la seua victòria a les 24 hores de Le Mans

“A les 3 hores, Gina Cleere es va quedar sense aigua perquè portava bidons de 500 i jo anava més carregada”

Maria José Silvestre (Dones Bicibles) va guanyar el passat mes d’agost les 24 hores de Le Mans. Va ser una batalla contra la britànica Gina Cleere, però també contra les seues pròpies forces. El repte era fer el màxim de quilòmetres possibles. La veterana ciclista de Bocairent no només es va imposar a Cleere, que era l’actual campiona, sinó que va superar el seu propi rècord, que estava en 600km, en finalitzar amb 636. “Ara estic amb ganes de preparar més coses, tinc ganes de continuar damunt de la bicicleta i fer llarga distància”, assegura Silvestre. Ací analitza la seua experiència a Le Mans.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

“Superorgullosa”

“Ara que ha passat tot, estic superorgullosa quan pense el que he fet”, assegura la corredora de Bocairent. “He sigut la primera espanyola que ha anat a Le Mans en solitari, he batut el meu propi rècord personal que tenia, he pogut batre a la gran favorita, l’anglesa Gina Cleere, que anava com a màxima aspirant perquè havia guanyat les dos últimes edicions…”. Tot això fa que Silvestre ara estiga “amb ganes ara de preparar més coses, tinc ganes de continuar damunt de la bicicleta i fer llarga distància”. Haver guanyat la “motiva molt”, i dona les gràcies també al “gran equip que m’ajuda molt, i així es poden aconseguir molts reptes”.


Silvestre i les 24h de Le Mans


PUBLICITAT

Cansada

María José Silvestre no amaga que la prova va ser molt dura i que li ha suposat un gran esforç. Són 24 hores pedalejant buscant un ritme constant i pensant en les rivals. Una gestió de carrera i del propi esforç que implica molta intensitat: “Encara estic un poc cansada, no estic recuperada al 100% i esperaré uns dies. El meu rècord era 600km i he pogut fer 636”.


Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans…


PUBLICITAT

La tàctica era…

“La planificació de carrera era batre a Cleere”, afirma. La britànica havia guanyat els dos anys anteriors. “L’havíem estudiat i sabíem que regulava molt bé”, explica Silvestre. “Des del primer minut em vaig posar a roda d’ella”, conta la valenciana, que recorda com l’aigua va ser clau, perquè Cleere va haver de parar a recarregar: “A les 3 hores, es va quedar sense aigua perquè portava bidons de 500 i jo anava més carregada, amb bidons de 750. Vaig poder rodar un poc més i li vaig traure dos voltes d’avantatge”.

Cinc parades

Durant les 24 hores que va durar la prova francesa, Silvestre va fer una estratègia de parar en cinc ocasions. Ho explica: “En total, vaig fer cinc parades, la més llarga de 15 minuts, i les altres sobre 7 minuts aproximadament. Va ser clau fer parades curtes i continuar rodant en un ritme constant. Amb això vam poder fer eixos 636 quilòmetres, i estem molt contents d’haver-los aconseguit”. Ara toca esperar quin serà el pròxim repte.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »